In continuare o sa stabilim anumite puncte pe care o analiza a unui afis publicitar trebuie sa le contina. Dupa cum stiti, proiectul final consta in analiza unor afise care, in curand, o sa fie postate.
Descrierea: Descrierea generala a afisului-cine apare, ideea afisului, descrierea personajului dina fis(dupa caz)
Suportul: Hartia lucioasa, velina, carton (pe ce tip de suport este facut afisul propriu zis)
Cadrul: Limita reprezentarii vizuale (daca imaginea este taiata, cat se vede din peisaj, de exemplu sau cat din corpul uman)
Cadrajul: Marimea imaginii rezultata din distanta dintre subiectul fotografiat si obiectiv (orizonatal, vertica, strans, larg, detaliu)
Unghiul de fotografiere si alegerea obiectivului: Intareste sau contrazice ideea de realitate legata de suportul fotogenic. Poate fii de jos in sus, frontal, de sus in jos, contre-jour, etc.
Compozitia imaginii, punerea in pagina: Cum si de ce sunt asezate elementele in pagina: omul, produsul, ce transmite, scrisul, culoarile folosite etc
Formele: Armonia elementelor din cadrul imaginilor, cromatic, ambiental sau fizic. Daca exista unghiuri ascutite, acestea for si analizate si descrise.
Culorile si luminozitatea: Se va stabili cum este structurat dialogul culorilor intre planurile prezente in afis: prim plan si plan de fundal (background). De asemenea, luminozitatea este foarte importanta, intrucat aceasta poate da accentul ideei folosita in acea imagine: luminozitatea difuza poate induce lipsa de importanta sau din contra, mister. Altfel, luminozitatea puternica a culorilor si elementelor transmit ideea de importanta, atragand atentia asupra acelui element, scotandu-l in evidenta. Fiecare culoare si nuanta de culoare este analizata, dandu-se explicatia folosirii ei, in raport cu povestea si dialogul dintre elementele afisului.